Ένα Μάθημα στα Θαύματα

Εισαγωγή - Κείμενο - Βιβλίο Εργασίας Μαθητών - Εγχειρίδιο Δασκάλων - Αποσαφήνιση Όρων - Συμπληρώματα
Εκδότης: ΝΟΑΣΙΣ
ISBN: 9786188173712
€63,60
€50,00

Αυτή η επιτομή του Ένα Μάθημα στα Θαύματα είναι η μόνη έκδοση η οποία περιέχει σε ένα τόμο όλο το γραπτό έργο που η Δρ. Helen Schuc­man, η Γραφεύς του, έδωσε την άδεια να τυπωθεί. Επίσης περιλαμβάνει τα Συμπληρώματα για το Ένα Μάθημα στα Θαύματα, Ψυχοθεραπεία: Σκοπός, Διαδικασία και Πρακτική και Το Τραγούδι της Προσευχής. Αυτά τα μέρη είναι επεκτάσεις των αρχών του Μαθήματος, οι οποίες υπαγορεύτηκαν στην Δρ. Schucman λίγο μετά την ολοκλήρωση του Ένα Μάθημα στα Θαύματα.

Όπως ο τίτλος αφήνει να εννοηθεί, το Ένα Μάθημα στα Θαύματα, ένα πρόγραμμα αυτοδιδασκαλίας, είναι διαρθρωμένο εξ ολοκλήρου ως ένα εργαλείο διδασκαλίας. Αποτελείται από τρία βιβλία: ένα Κείμενο, ένα Βιβλίο Εργασίας Μαθητών, και ένα Εγχειρίδιο για Δασκάλους. Η σειρά με την οποία οι μαθητές θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τα βιβλία, και οι τρόποι με τους οποίους θα τα τα μελετήσουν, εξαρτώνται από τις δικές τους συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις.

Η διδακτέα ύλη του Μαθήματος είναι διαρθρωμένη με προσχή και εξηγείται, βήμα προς βήμα, και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο. Δίνει έμφαση στην πρακτική εφαρμογή περισσότερο παρά στην θεωρία, και στην εμπειρία παρά στην θεολογία. Όπως αναφέρει ειδικά και ξεκάθαρα "μία συμπαντική θεολογία είναι αδύνατη, αλλά μία συμπαντική εμπειρία όχι μόνο είναι δυνατή αλλά και απαραίτητη" (Εγχειρίδιο Δασκάλων). Παρότι είναι Χριστιανικό κατά δήλωση, το Μάθημα πραγματεύεται συμπαντικά πνευματικά θέματα. Τονίζει ότι αποτελεί μία μόνο εκδοχή της συμπαντικής διδακτέας ύλης. Υπάρχουν πολλές άλλες, και αυτή διαφέρει από εκείνες μόνο στην μορφή. Όλες οδηγούν τελικά στον Θεό.


Το Ένα Μάθημα στα Θαύματα στην ολοκληρωμένη του μορφή εκδίδεται μόνο από το Foundation for Inner Peace (Ίδρυμα για την Εσώτερη Γαλήνη), τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που επέλεξε η γραφεύς του Μαθήματος, Δρ. Helen Schucman, για τον σκοπό αυτό.

Οι πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν αγόρασαν επίσης

Η τέχνη του Τσι Γκονγκ

Η μέγιστη αξιοποίηση της ζωτικής ενέργειας
€23,00 €16,10